Dakinspectie

Voor perfecte daken is regelmatige dakinspectie een must

 

Het is in de meeste gevallen weliswaar een langzaam proces, maar ook daken zijn onderhevig aan slijtage. Acute problemen met daken komen eigenlijk alleen maar aan de orde als het in Nederland flink gestormd heeft en er bijvoorbeeld dakpannen zijn weggewaaid. Bij heel veel huishoudens en bedrijven komt het vervangen van (een deel van) het dak meestal pas aan de orde als het eigenlijk al te laat is. Bijvoorbeeld wanneer je met lekkages wordt geconfronteerd. Professionele dakdekkers komen in dat soort gevallen keer op keer tot de conclusie dat er al heel lang geen dakinspectie meer heeft plaatsgevonden.

 

Inspectie van pannendaken

 

Bij een jaarlijkse dakinspectie van een pannendak kan een professional namelijk goed in de gaten houden wat de staat van de panlatten en de nokvorsten is. Deze dragers van de dakpannen kunnen namelijk gaan rotten, breken of scheuren, waardoor in zo’n pannendak uiteindelijk lekkages kunnen ontstaan of in het ergste geval zelfs gedeeltelijk in kan storten. Uiteraard wordt er tijdens zo’n dakinspectie ook goed naar de individuele dakpannen gekeken, zodat meteen duidelijk wordt of er wellicht gebroken exemplaren tussen zitten.

 

Inspectie van bitumen daken

 

Elk type dak vereist zo z’n eigen vorm van dakinspectie. Zo zal de expert tijdens de controle van een bitumen dak vooral letten op de zwakke plekken in het geheel. Als je in het verleden al een of meerdere keren lekkages in je bitumen dak hebt gehad, dan is de kans groot dat je een dakdekker hebt ingeschakeld voor een plaatselijke reparatie. Zo’n actie lijkt op het eerste gezicht logisch, maar het laten repareren van oude bitumen daken is uiteindelijk vrijwel altijd weggegooid geld. Wat veel bezitters van dit soort daken over het hoofd zien is dat het lekkageprobleem effectiever wordt opgelost door het oude dakleer volledig te laten vervangen. Daar hangt weliswaar een hoger prijskaartje aan, maar door bij elke nieuwe lekkage een reparatie uit te moeten laten voeren ben je per saldo veel duurder uit.

 

Wees er altijd op tijd bij

 

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit geldt eens te meer voor mogelijke problemen met daken. Vandaar dat een jaarlijks terugkerende professionele dakinspectie zonder meer een aanrader is. Zo’n regelmatig terugkerende dakinspectie zorgt er niet alleen maar voor dat de veiligheid van je dak goed onder de loep wordt gehouden, maar kan je uiteindelijk ook veel geld besparen. Door opdoemende dakproblemen tijdig te onderkennen, wordt namelijk voorkomen dat er uiteindelijk veel grotere technische ingrepen plaats moeten vinden met daarbij ook meteen een pittiger kostenplaatje.

 

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *