Schoorsteenveger Axel

Het is buitengewoon verstandig en eigenlijk gewoon een must om tenminste eens per jaar de schoorsteenveger uit Axel te bellen en je schoorsteen laten controleren door deze specialist. Alleen dan weet je dat je op de juiste wijze met je kachel stookt en dat sprake is van een veilige situatie. Vaak is de schoorsteenveger uit Axel al binnen een half uurtje klaar en kun je er weer een jaartje tegen.

 

Hoe schoner de schoorsteen, hoe hoger de trek en het rendement

Het is met een schoorsteen heel simpel; hoe schoner de schoorsteen, hoe hoger het rendement, hoe beter ook de zogenaamde trek en hoe beter de afvoer van rookgassen. Is de afvoer niet in orde, dan blijven roetdeeltjes achter in de luchtkanalen en kan er zelfs koolmonoxide ontstaan. En iedereen weet dat dit bijzonder ernstige gevolgen kan hebben mocht je in contact komen met dit niet te ruiken gas. Zorg dus dat je altijd ventileert, het raam een klein beetje open is wat dat betreft al voldoende.

 

De schoorsteenveger uit Axel is snel klaar als de luchtkanalen nog redelijk schoon zijn

Als jij je schoorsteen schoon hebt, is de kans op brand gering. Tijdens de werkzaamheden van de schoorsteenveger uit Axel kan de specialist zien of je op de enige juiste wijze stookt en bovendien kan de schoorsteenveger ook de kachel nakijken om te zien of de werking nog goed is. Doorgaans voert de schoorsteenveger uit Axel de werkzaamheden van binnen uit. Als dat niet kan dan zal hij met de ladder aan de slag moeten en het dak op moeten klimmen. In dat geval duren de werkzaamheden ook iets langer. Met de rommel die de schoorsteenveger maakt valt het altijd erg mee overigens. Zeker als je kachel goed werkt en de luchtkanalen redelijk schoon zijn.

 

Bewijs van betaling ook belangrijk voor je verzekeraar

Nog iets; ook voor de verzekering is het belangrijk dat er sprake is van een schone schoorsteen. In dat kader geldt het bewijs van betaling aan de specialist uit Axel ook meteen als een bewijs richting de verzekering. Mocht de schoorsteenveger nou gebreken constateren die meteen gerepareerd kunnen worden, dan zal hij dat in samenspraak met jou meteen doen. In andere gevallen kun je prima later een afspraak maken. Maak bij het vertrek van de expert uit Axel meteen weer een afspraak voor volgend jaar. Voor je het vergeet, want de schoorsteenveger laat je dus tenminste eens per jaar langskomen.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *