Taxateur Breda

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je een beroep doet op de taxateur in Breda. In beginsel bepaalt de taxateur in Breda de waarde van je woning, iets dat van belang kan zijn als je je huis wilt verkopen bijvoorbeeld.

 

Om de marktwaarde van je huis te bepalen

Behalve bij de verkoop van de eigen woning – om de marktwaarde te bepalen- kunnen er meer reden zijn waarom je een beroep doet op de taxateur in Breda. Zo kun je de taxateur ook inschakelen als je plannen hebt om een huis te kopen, om op basis daarvan een reëel bod uit te brengen. Ook als je gaat verbouwen kun je een beroep doen op de specialist uit Breda. In dat geval laat je de taxateur de nieuwe waarde van je huis na de verbouwing bepalen. Zeker voor het krijgen van een hypotheek is het belangrijk om de taxateur in Breda in te schakelen. Vaak is het een eis van de geldverstrekker dat er een officieel taxatierapport komt Tenslotte kun je ook een beroep doen op de taxateur als je bezwaar wenst te maken tegen de WOZ-waarde die is toegekend aan je huis.

 

Taxateur legt bevindingen vast in een taxatierapport

Voor de goede orde, de taxateur in Breda schat de waarde van je woning in. Hij vat zijn bevindingen samen in een taxatierapport. Officiële instanties keuren alleen een rapport dat is opgemaakt door een gecertificeerd en gekwalificeerde taxateur goed. Als de taxateur een woning gaat bekijken richt hij zich specifiek op het soort huis, de grootte, de indeling, de ligging, de wijze waarop het huis is afgewerkt en de bouwkundige staat van het huis, zoals ook naar de architectuur gekeken wordt. In het rapport gaat de taxateur in Breda in op de staat van de woning, de onderhoudstoestand, privaatrechtelijke aspecten, wordt zowel huis als omgeving nauwkeurig beschreven en wordt ingegaan op mogelijke verontreiniging en publieksrechtelijke aspecten.

Vaak als er een hypotheek geregeld of aangepast moet worden

In de meeste gevallen komt de taxateur in Breda opdraven als er een hypotheek geregeld moet worden. Dit kan zijn als je een woning wilt kopen, maar kan ook prima gaan over het oversluiten van een bestaande hypotheek of het verhogen van de al bestaande hypotheek in het geval je van plan bent je huis te verbouwen. In zo goed als alle gevallen is een taxatierapport strikt noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een hypotheek.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *